Personlig assistans i mängder

personlig assistansDet finns många företag idag som erbjuder tjänster inom personlig assistans. Det är inte längre bara genom landsting eller kommun som du kan få tillgång till enkelheten som personlig assistans ger dig, det finns också en mängd privata företag som erbjuder samma, om inte bättre, tjänster till väldigt resonabla priser. Men eftersom det inte är så många av dessa företag som marknadsför sig så vet inte många människor att dom finns och väljer därför oftast de alternativ som kommun och eller landsting erbjuder. Frågan är ifall dessa privata företag som jobbar med personlig assistans har bättre alternativ, eller ifall dom bara skojar. Vi vet alla vilka skriverier det har varit om de kommunala och landstingsdriva företag, deras scheman och löner är det som har varit främst i tidningarna. Så hur vet vi att de privata företagen gör ett bättre jobb? Det kan man egentligen inte göra, men det man kan göra är att hoppas att ett privat företag som valt att nischa sig på personlig assistans har bättre vett än de pressade arbetare som man fått läsa om i tidningen. Visst har dom också valt att jobba med personlig assistans, men de har ett annat prestationskrav på sig eftersom de har så många de måste ta hand om och så få personer som kan göra det.