Magdans i den moderna världen

Idag är det ganska vanligt att man lär sig magdans för träningsskull, för att bli lite vigare och få bättre kondition, för att få lite bättre hälsa. Sen att det är en liten bieffekt att magdans kan anses vara väldigt sexigt när du dansar för din partner är ju bara en väldigt bra bonus. Det finns många dansskolor som idag erbjuder dig att lektioner med magdans för inte allt för mycket pengar. Det enda som gör det så svårt att lära sig magdans är att man måste lära sig att röra sig höfterna på ett sådant sätt att det ser ut som att dom inte riktigt sitter fast. Detta är svårt, men inte alls omöjligt. Det tar lång tid, men när du väl har lärt dig det, så kommer du aldrig att ångra dig. Magdans kan kännas som världens mest befriande sak att ägna sin lediga tid åt. Det är ett bra sätt att koppla bort vardagens stress och problem. Det krävs att man är fokuserad för att kunna lära sig magdans, och det betyder att du inte kan tänka på allt det som stör dig i vanliga fall. Detta är anledningen till att så många väljer att lära sig dansa magdans, och så klart att det är en absolut hälsobonus att röra på sig på det sättet som magdans kräver. Musiken som man oftast spelar till magdans är glad och har många olika instrument inblandade. De är inte alls ovanligt att bara musiken gör en på bättre humör, sen att dansa själva dansen gör dig bara gladare. Det är många som har kommit på fördelarna med att dansa magdans, så det är inte bara zigenare som dansar det längre, svenskar, norrmän, somalier… De flesta dansar nu för tiden. De som dansar magdans kan också ha upptäckt fördelarna med att testa andra danser, som underlättas genom att man redan är lite vig från att ha lärt sig magdans. Det bör vara ganska lätt att lära sig till exempel pole dance, som ändå liknar magdans ganska mycket. Det som är lite dumt är att det kanske inte finns någon möjlighet för de i de mindre städerna att ta några lektioner för att det kanske inte finns tillräckligt många som är intresserade av det. Detta är synd eftersom det  finns så pass mycket positivt med att lära sig att dansa, vilken dans som helst, och att inte låta någon ta del av dessa fördelar är bara grymt.